[Recept] Bog Fog

Het idee was zo eenvoudig: mix vodka, cranberrysap en een beetje limoensap. Het bleek een verfrissende cocktail te zijn.
In 1945 verscheen deze cocktail voor het eerst in een advertentie in van Ocean Spray in de New Yorker. De cocktail werd toen Red Devil genoemd. Maar na de Tweede Wereldoorlog kwam Amerika in de ban van de angst voor het Communisme. De bevolking werd zo paranoia dat alles wat alleen maar de term 'Red' in de titel had, verdacht was. Een nieuwe naam moest dus worden verzonnen.

New England is de regio die een zestal Amerikaanse staten in het noordoosten van het land omvat: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. Tegelijkertijd is het de thuishaven van de meeste cranberrytelers. Daar werd de Red Devil hernoemd tot Cape Cod of Cape Codder.

Elders in het land verzonnen bar- en restauranteigenaren alternatieve benamingen. In 1957 verscheen de cocktail in Oakland (California, USA) onder de naam Rangoon Ruby op het menu van het (toen) befaamde restaurant Trader Vic's.

In Miami and Palm Beach (Florida, USA) stond diezelfde cocktail weer bekend als Bog Fog ('moerasmist').

Ingrediënten:
- 1 deel vodka
- 4 delen cranberrysap
- Paar druppels citroensap of limoensap

Bereiding:
- Giet de ingrediënten in een longdrinkglas met ijs.
- Garneer met een schijfje citroen of limoen.
- [Mixen, mengen of schudden is niet nodig].

No comments:

Post a Comment