[Recept] Scarlett O'Hara

Sommige dames, die tegenwoordig van ietwat gevorderde leeftijd zijn, zwijmelden ooit voor de televisie als de film 'Gone with the Wind' uit 1939 weer eens werd uitgezonden. Scarlett O'Hara, gespeeld door Vivien Leigh, die een onmogelijke liefde heeft voor Rhett Butler, gespeeld door Clark Gable. Zij is een beschermd opgevoede en manipulatieve zuidelijke schone – a Southern belle - en hij een stoute, maar charmante profiteur.
De Scarlett O'Hara is al geruime tijd een populaire cocktail in de zuidelijke staten van de VS. Geen wonder, want het bevat de alcoholische trots van het zuiden: Southern Comfort, een bourbon met toegevoegde specerijen als kaneel.

Het verhaal gaat dat de Scarlett O'Hara-cocktail kort na het uitbrengen van de film in 1939 werd gecreëerd. Hij was door de jaren heen behoorlijk populair, hoewel hij in de 21e eeuw wat van zijn glans heeft verloren. Door de hoeveelheid cranberrysap te variëren kun je de cocktail 'hoog' (met minder alcohol in een longdrinkglas) of 'laag' (met meer alcohol in een tumbler) maken. Het limoensap kan ook worden aangepast om de fruitige cocktail een zure kick te geven die bij jouw smaak past.

De lichte zoetheid van de bourbon balanceert de zuurheid van zowel cranberry als limoen in deze cocktail.

Deze drank lijkt qua samenstelling verrassend veel op de op vodka gebaseerde Cosmopolitan, waarbij de Southern Comfort is ingeruild voor de vodka.
Ingrediënten:
- Twee delen Southern Comfort
- Twee delen cranberrysap
- Eén deel vers geperst limoensap

Bereiding:
- Vul een glas half met ijsblokjes.
- Giet de Southern Confort en het limoensap in het glas.
- Vul het glas met cranberrysap.
- Garneer met een schijfje limoen.

No comments:

Post a Comment