[Recept] Cape Cod

De Cape Cod is een eenvoudige, doch verfrissende cocktail die al in de jaren 40 van de vorige eeuw werd gecreëerd door Ocean Spray, 's werelds grootste leverancier van cranberry's, om hun sapjes extra te promoten.
In eerste instantie noemde het bedrijf deze cocktail Red Devil en het leed een wat verloren bestaan. Tijd voor een 'rebranding', zo dacht men bij Ocean Spray.

In 1965 werd de naam Cape Codder verzonnen in een reclame van Ocean Spray in de New Yorker. De advertentie verwees naar de Cape Codder als Amerika's nieuwste cocktailcreatie. Gemakshalve werd de Red Devil vergeten, omdat deze in de jaren '40 en '50 niet bleek aan te slaan.

Het drankje werd ook genoemd in een advertentie in het tijdschrift Time uit 1966. Veel van de advertenties besloegen volledige pagina's in deze publicaties, wat erop duidde dat Ocean Spray toch wat geld in de marketing van deze nieuwe cocktail stak in de hoop dat het een succes zou worden.

Intussen staat de Cape Codder vooral bekend als de Cape Cod, maar in andere plaatsen gaat deze cocktail over de tong onder andere namen. In Miami (Florida) wordt dezelfde cocktail bijvoorbeeld Bog Fog genoemd en simpelweg Vodka Martini in andere plaatsen.

Ingrediënten:
1 deel Vodka
4 delen Cranberrysap

Bereiding:
Giet beide ingrediënten in een longdrinkglas met ijs.
Garneer met een schijfje citroen of limoen.
[Mixen, mengen of schudden is niet nodig]

No comments:

Post a Comment