[Recept] Woo Woo

De Woo Woo cocktail is een broertje van Sex on the Beach en diens oorsprong is dan ook te herleiden tot dezelfde periode. Deze cocktail ontstond in de jaren 80 van de vorige eeuw en werd vooral populair aan de oostkust van de Verenigde Staten.
Ook de precieze oorsprong is wat duister, ondanks het feit dat het regionaal een enorme populariteit geniet. Dat ook deze cocktail in de jaren 80 ontstond, heeft te maken met de inspanningen van De Kuyper, de bekendste Nederlandse producent van likeuren. Toen het bedrijf de Amerikaanse markt probeerde te veroveren met hun perziklikeur, werden er wedstrijdjes georganiseerd. Denk aan: Wie kan een heerlijke cocktail verzinnen met onze perziklikeur? Er werden door de distributiemaatschappij, National Distribution, zelfs prijzen ter beschikking gesteld.

Als gevolg van deze prijsvraag ontstond Sex on the Beach in Fort Lauderdale (Florida, USA), terwijl de Woo Woo (vermoedelijk) ontstond in de First Edition Bar, gevestigd in Bayside (New York, USA).

'Woo Woo' lijkt een wat onnozele naam voor een heerlijke cocktail en dat is het natuurlijk ook, maar de barkeeper schreeuwt gewoonlijk 'woo woo!' door de hele bar als hij je deze cocktail serveert. Dat doet hij in de hoop meer mensen te verleiden tot een bestelling.
De Woo Woo cocktail is een frisse, fruitige cocktail met in verhouding maar weinig alcohol. Dat maakt hem zeer geschikt om een hele avond van meerdere cocktails te genieten of voor mensen die niet gewend zijn aan sterk alcoholische dranken.

Ingrediënten:
- 20 ml vodka
- 20 ml De Kuyper perziklikeur
- cranberrysap
- vier tot zes ijsklontjes
- Decoratie: een schijf sinaasappel

Bereiding 1:
- Vul een cocktailshaker met ijsklontjes.
- Doe de vodka en perziklikeur in de shaker.
- Schud krachtig.
- Giet voorzichtig in een longdrinkglas.
- Vul het glas met cranberrysap.
- Decoreer het glas met de nodige creativiteit.

Bereiding 2:
- Doe ijsklontjes in een longdrinkglas
- Giet de rest van de ingrediënten over de ijsklontjes in het glas
- Decoreer het glas met de nodige creativiteit.

No comments:

Post a Comment