[Recept] Cranberry Mimosa

Ietwat verveelde vrouwen willen hun middagen nog wel eens vullen met shoppen, gevolgd door het drinken van meerdere glazen Mimosa.
Een Mimosa cocktail bestaat uit één deel champagne (of een andere mousserende wijn) en één deel gekoeld citrussap, meestal sinaasappelsap. De specifieke verhoudingen liggen niet vast. De cocktail wordt gewoonlijk geserveerd in een champagneflûte.

Deze cocktail is vernoemd naar de heldergele en heerlijk geurende bloemen van de Mimosa (Acacia dealbata), een tropische boom. De oorsprong van de Mimosa cocktail is onduidelijk, maar hij werd oorspronkelijk een 'champagne orange' genoemd. Sommigen denken dat de bartender van het Paris Ritz, een luxueus hotel, het ooit heeft verzonnen.

Anderen denken dat de Mimosa cocktail slechts een variant is van de Buck's Fizz. Jawel, dat is ook de oorsprong van de naam van die ooit populaire Engelse popgroep.

De Buck's Fizz dankt zijn naam aan de Londonse Buck's Club, waar het al in 1921 voor het eerst werd gedronken. De Buck's Fizz wordt tegenwoordig traditioneel op de recepties van trouwerijen geserveerd, omdat het iets minder alcohol bevat dan champagne. Ook is het uiteraard een stuk goedkoper dan iedere gast een glas champagne aan te bieden. In Engeland is deze cocktail ook een vast onderdeel van het kerstdiner en wordt het door veel mensen op oudejaarsavond gedronken.

Maar, omdat zowel de Mimosa als de Buck's Fizz zeer eenvoudige cocktails zijn, is het niet ondenkbaar dat beide ontstaansgeschiedenissen waar zijn. De cocktail is dan op verschillende plaatsen uitgevonden.

Sommigen vinden een cocktail met champagne met sinaasappelsap zo langzamerhand wat gewoontjes worden en proberen er een originele draai aan te geven. Eén bekende variant is de Cranberry Mimosa, waarbij het sinaasappelsap vervangen wordt door cranberrysap.

Ingrediënten:
- Eén deel cranberrysap
- Eén deel champagne (of een andere mousserende wijn)

Bereiding:
- Schenk de champagne voorzichtig langs de rand van een champagneflûte om zoveel mogelijk bubbels te behouden.
- Vul de flûte verder met cranberrysap.

No comments:

Post a Comment