[Recept] Bay Breeze

De Bay Breeze wordt ook wel de Hawaiian Sea Breeze of de Downeaster genoemd, een eigenzinnige variant van een northeasterly (noordoostelijke) of southeasterly (zuidoostelijke) wind en dus een speelse benaming voor een zeebries.
De oorsprong van deze cocktail ligt aan het eind van de jaren veertig, toen Ocean Spray met de Cranberry Growers Association een marketingcampagne ondernamen om de verkoop van cranberrysap in de Verenigde Staten te vergroten en daartoe hun toevlucht namen tot het promoten van cocktails met cranberrysap.

Nu bestonden er al wat regionaal bekende alcoholische cocktails die cranberrysap als ingrediënt hadden, maar een beetje reclame kon de verkopen wel eens behoorlijk opstuwen.

De Sea Breeze wordt alom gezien als de oorsprong van de Bay Breeze. De Sea Breeze is een cocktail met vodka, cranberrysap en grapefruit, terwijl bij de Bay Breeze het grapefruitsap vervangen werd door ananassap.

Deze cocktail heeft een exotische kleur die doet denken aan een zonsondergang bij een tropisch eiland. Doordat de Bay Breeze de zoete smaak van ananas in zich draagt, voelt het drinken van deze cocktail zorgeloos aan. Perfect als zomerse cocktail op het terras, of als winterse cocktail als je droomt van de warmte van de zon.

Ingrediënten:
- 1 deel Vodka
- 2 delen Cranberrysap
- 2 delen Ananassap

Bereiding:
Giet alle ingrediënten in een longdrinkglas met ijs.
Garneer met een schijfje ananas, citroen of limoen.
[Mixen, mengen of schudden is niet nodig]

No comments:

Post a Comment