[Recept] Sea Breeze

Ook de Sea Breeze is een populaire cocktail op basis van vodka en cranberrysap.
Van de Sea Breeze wordt al meer dan een eeuw genoten. De oorsprong van deze cocktail gaat terug naar het begin van de jaren twintig of dertig van de vorige eeuw, toen het voor het eerst werd uitgevonden in de Verenigde Staten. De cocktail is gemaakt als een variatie op de Cape Codder of Cape Cod – een populaire drank gemaakt met vodka en cranberrysap.

Om de Sea Breeze te creëren, voegden barmannen grapefruitsap toe aan het klassieke Cape Codder-recept, waardoor het drankje een meer verfrissender en exotische twist kreeg.

Eén van de redenen voor de blijvende populariteit van de Sea Breeze is zijn veelzijdigheid. Het drankje kan worden gemaakt met een verscheidenheid aan sterke dranken, waaronder vodka, gin of tequila, waardoor het een go-to keuze is voor degenen die graag experimenteren met verschillende ingrediënten.

Daarnaast kan de Sea Breeze zowel als klassieke cocktail, maar ook als punch worden geserveerd, waardoor het een perfect drankje is voor barbecues of feestjes.

Ingrediënten:
- 1 deel Vodka
- 2 delen Cranberrysap
- 2 delen Grapefruitsap

Bereiding:
Giet alle ingrediënten in een longdrinkglas met ijs.
Garneer met een schijfje grapefruit, citroen of limoen.
[Mixen, mengen of schudden is niet nodig]

Pas op:
Voor mensen, die sommige medicijnen slikken, is grapefruitsap niet aan te bevelen. Bepaalde stofjes in grapefruitsap vertragen de afbraak van sommige medicijnen. Hierdoor krijg je meer van het medicijn in het lichaam. Dat zorgt voor een grotere kans op bijwerkingen.

No comments:

Post a Comment