De Bahía Breeze is een cocktail, ontwikkeld door Dale DeGroff (1948) tussen 1987 en 1999.
In die jaren verwierf DeGroff bekendheid als de bartender in de Rainbow Room in het Rockefeller Center in New York City (USA), waar zijn toen ongebruikelijke nadruk op klassieke cocktailrecepten en hoogwaardige ingrediënten leidde tot aanzienlijke erkenning en navolging door vele andere bars in New York City en zelfs daarbuiten.
Dale DeGroff is ook wel bekend als de 'King of Cocktails', een ietwat overdreven titel, maar dat is Amerikanen eigen. Hij was bartender en schrijver van boeken over cocktails. Zijn boek 'The Craft of the Cocktail' wordt beschouwd als een onmisbaar naslagwerk over bartenders.
De Bahía Breeze is een lid van de uitgebreide familie van Breeze-cocktails, samen met bijvoorbeeld de Bay Breeze en de Sea Breeze. Het verschil is dat deze cocktail gebruikt maakt van aged rum. Zo weinig alcohol zit er in deze cocktail dat je hem als een 'doordrinkcocktail' kunt beschouwen. Je kunt dus heerlijk relaxed aan de rand van het zwembad genieten van enkele Bahía Breezes.
De Bahía Breeze vernoemt de Braziliaanse staat Bahía met zijn heerlijke tropische klimaat en een meer dan 1,000 kilometer kustlijn met parelwitte stranden.
Ingrediënten:
- 1½ deel Aged rum
- 4 delen ananassap
- 1½ deel cranberrysap
Bereiding:
- Vul een longdrinkglas halfvol met ijsblokjes.
- Giet alle ingrediënten over het ijs in het glas en probeer de laagjes intact te houden.
- Garneer met een schijfje of partje citroen of limoen.
No comments:
Post a Comment