[Recept] Jolly Rancher

De beste recepten voor een heerlijke cocktail horen eenvoudig te bereiden te zijn. Dat gold (verleden tijd) ook voor de Jolly Rancher, maar in de loop van de tijd zijn 'creatieve' bartenders aan de haal gegaan met het recept en intussen moet je bijna een halve slijterij leegkopen om een Jolly Rancher te kunnen maken.
In 1949 begonnen Bill en Dorothy Harmsen hun Jolly Rancher Ice Cream Store in Golden (Colorado, USA). Het bleek dat ze in de wintermaanden maar weinig ijs konden verkopen en ze besloten snoep te gaan verkopen om te overleven. De originele smaken waren watermeloen, appel en 'fire stix'. Intussen is het bedrijf een broertje van Mars.

De Amerikanen houden van de Jolly Ranchers en hebben die liefde vertaald naar een cocktail: de Jolly Rancher. Deze populaire cocktail werd verzonnen door Penny Borchardt, toen barkeeper in The Palms Supper Club in Schofield (Wisconsin, USA).
In zijn meest eenvoudige en originele vorm is het een variant op de Sea Breeze, waarbij het grapefruitsap is vervangen door watermeloensap (of watermeloenlikeur).

Zoals ze in de Verenigde Staten zeggen: Sweet up front and dry in the back, with a taste like a watermelon Jolly Rancher.

Ingrediënten:
- 1 deel Vodka
- 2 delen Cranberrysap
- 2 delen watermeloensap (of watermeloenlikeur)
- Een schijfje citroen of limoen

Bereiding:
- Giet alle ingrediënten in een longdrinkglas met ijs.
- Garneer met een cranberry of kers.
- [Mixen, mengen of schudden is niet nodig]

No comments:

Post a Comment